ZAŠTO ODABRATI PVC VRATA I PROZORE

Plastika se dugo morala boriti s negativnom slikom i predrasudama.  Sam pojam –plastika– se smatrala jeftinom i izjednačavala se s lošijom kvalitetom. Danas je upravo suprotno. Plastika, posebno PVC, je jedan od najvažnijih i svestranijih materijala današnjice. Proizvodi od plastike su sigurni i energetski učinkoviti, te ih susrećemo u industriji hrane i pića, automobilskoj industriji, kao i građevinarstvu.

Neki od razloga zašto je odabir PVC stolarije dobar izbor su slijedeći:

  1. PVC prozori su broj jedan po pitanju energetske efikasnosti. Okvir prozora igra odlučujuću ulogu za energetsku i isplativu toplinsku izolaciju. PVC prozorski profili imaju posebno dobru ocjenu u odnosu na aluminijske ili drvene prozore s boljim izolacijskim vrijednostima i na taj način smanjuju troškove energije i grijanja. Posebno visok nivo mogućnosti uštede sa prozorskim okvirima od PVC -a rezultat je standarda pasivne kuće. Danas se prozori za pasivne kuće mogu proizvesti vrlo efikasno i jeftino sa modernim plastičnim profilima i sa dvostrukim termo staklom koje je danas uobičajeno.
  2. PVC prozori su vrlo dobra investicija, za uloženi novac PVC prozori daju značajne prednosti, kako u pogledu kupovine, tako i tokom čitavog životnog ciklusa. Za drvene okvire morate platiti oko 20-30% više nego za plastične profile, a aluminijski prozori su najskuplja alternativa uz nadoplatu od još 30%. Visok potencijal uštede energije i gotovo 50 godina bez održavanja znači da se dugoročno mogu uštedjeti i troškovi.
  3. Visokokvalitetni PVC prozori izuzetno su laki za održavanje i zahtijevaju skoro nikakvo dodatno ulaganje. Nasuprot tome, drveni prozori, na primjer, moraju biti ostakljeni svake dvije godine i lakirani svakih 5 godina. Moderni plastični granulat, s druge strane, izuzetno je otporan na vremenske uslove i otporan je na svjetlost. Rastvor lakog deterdženta dovoljan je za čišćenje prozorskih okvira, jer glatke profilne površine olakšavaju održavanje.
  4. PVC prozori su posebno izdržljivi za razliku od drvenih prozora. Prozori visokog kvaliteta impresioniraju svojom torzijskom krutošću i odličnom funkcionalnošću tokom godina. Zbog dugog vijeka trajanja od najmanje 50 godina, PVC prozori odlična su investicija, a također održavaju i vrijednost nekretnine.
  5. PVC prozori imaju odličnu ekološku ravnotežu. PVC prozori se mogu 100% reciklirati i stoga su posebno efikasni. 40% svih svjetskih rezervi plina i nafte koristi se za grijanje i opskrbu zgrada, samo 4% se koristi za proizvodnju plastike, a od toga samo 1% za PVC. Osim mogućnosti recikliranja, dug vijek trajanja i mala opterećenja tokom proizvodnje plastičnih profila doprinose i odličnoj ekološkoj ravnoteži, a time i zaštiti okoliša. PVC prozori su mnogo izdržljiviji od drvenih prozora i imaju značajno manju potrošnju energije tokom proizvodnje.

U našoj ponudi proizvoda možete pronaći odgovarajući sistem prozora za vaše individualne potrebe. A ako želite isprobati kako vaš dom izgleda s novim prozorima, kontaktirajte nas za ponudu tako što ćete popuniti kontakt formu na linku  https://itd.ba/kontakt/, a mi ćemo vas kontaktirati u što je moguće kraćem vremenskom periodu. Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate na broj telefona +387 33 715 865 ili e-mail adresu info@itd.ba.

Podijeli sa prijateljima:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp